Matt Parsons, maestrul compozitului!

De la faptul că nu s-a gândit deloc la stomatologia cosmetică, la faptul că a devenit unul dintre cei mai de succes dentiști din Liverpool. De la Instagram la scaunul stomatologic, aceasta este povestea lui Matt Parsons.

În spatele amuzantului și simpaticului Matt Parsons, se află un dentist care își asumă riscuri, iar acest lucru nu este atât de comun pe cât ați putea crede. Când vine vorba de călătoria sa în domeniul compozitului, totul a început atunci când asistenta sa i-a arătat câteva lucrări de compozit pe Instagram, iar el a întrebat-o dacă vrea să facă asta pentru ea, a fost un răspuns afirmativ din partea ei.

Așa că a plecat să facă 10 dinți între pacienți. Matt a reușit să pună compozitul pe dinți, dar nu arătau foarte bine și și-a dat seama că în timpul în care credea că poate face un set întreg, a reușit să pună doar două centrale. A știut atunci că trebuie să învețe cum să facă acest lucru cum trebuie, l-a sunat pe prietenul său de la universitate și i-a spus că se va înscrie la un curs de compozit și l-a întrebat dacă vrea să se alăture.

“Fă un set foarte prost de compozite înainte de a veni la curs, asta va fi trambulina ta atunci când va trebui să le refaci.”

Asta a fost în septembrie 2018. Imediat după aceea s-a întors la cabinet și a pus în aplicare tot ce învățase la cursul Mini Smile Makeover cu Dipesh Parmar. Apoi și-a dat seama că, făcând un set de compozite prost și învățând din acea greșeală, a reușit să știe exact ce a greșit înainte. “Fă un set de compozite foarte prost înainte de a veni la curs, iar asta va fi trambulina ta atunci când va trebui să le refaci”, susține Dr. Parsons.

Când s-a apucat să repare dinții asistentei sale, a făcut o treabă atât de bună încât prietena asistentei l-a rugat să își refacă și ea dinții. Acest lucru a dus la un pacient existent care dorea să își albească dinții, dar care suferea de sensibilitate, așa că s-a mulțumit cu un set de materiale compozite. Aceasta a fost prima fotografie “înainte și după” pe care a făcut-o, iar cabinetul a distribuit-o pe contul lor stomatologic. Fratele lui Matt a văzut apoi o oportunitate de a-l încuraja să aibă propria pagină de Instagram pentru a-și prezenta munca, iar el a făcut exact acest lucru. A explodat în primele două postări!

Boom pe Instagram

Contul de Instagram al lui Matt a ajuns de la zero la 5k followeri cu multă muncă și răbdare într-o perioadă de 2 ani și de la 5k la 40k într-o săptămână. Ceea ce este interesant, mai ales pentru un tip care este timid în fața camerei, nu vrea să apară pe rețelele de socializare și se ține de ele, este cum a reușit să facă acest lucru. A rămas fidel lui însuși, urmărindu-i pe alții și îmbunătățindu-și formula.

E timpul pentru competiție! Etichetați, dați like și repostați!

Oricine îl cunoaște pe Matt Parsons știe că nu este un fan al apariției pe internet și s-a ținut de cuvânt. A lăsat ca munca sa și fotografiile de foarte bună calitate să vorbească de la sine și a început să facă ceea ce fac și alți dentiști, un giveaway, cu două adăugiri semnificative: giveaway-ul oferea aliniere, albire și lipire, ceea ce, cu alte cuvinte, este o competiție la care merită să participe un pacient. De asemenea, le cerea pacienților să îl eticheteze pe el în postare, care este locul unde și-a găsit propria formulă unică.

“Am pus să spun, concurs de schimbare a zâmbetului compozit, trebuie să dai like la această postare, să comentezi la această postare etichetând trei prieteni și toți acei prieteni trebuie să mă urmărească pentru ca înscrierea ta să conteze, să alegi zâmbetul tău preferat de pe pagina mea, să îl distribui la povestea ta și să mă etichetezi pe mine, și cred că ultima parte a fost cea pe care nimeni altcineva nu o făcuse”.

După ce și-a dat seama că această metodă de interacțiune cu adepții săi funcționa, a început să vadă că oamenii apreciază diferite stiluri de schimbări de look compozit. Fetele din Liverpool, cu bigudiuri și gene false de mari dimensiuni, apreciau cazurile compozite mai pătrate și mai albe, iar acestea dădeau like, își etichetau prietenii și împărtășeau competiția pe paginile lor, în timp ce alții apreciau și împărtășeau cazurile mai naturale. Acest lucru i-a adus o mare varietate de pacienți pe care a început să îi programeze și să facă diferite tipuri de compozite.

Secretele au fost dezvăluite!

Noua frază pe care Matt o spune acum pacienților săi este “Like, Tag and Share!” (Apreciați, etichetați și distribuiți!). Succesul pe care l-a avut concursul i-a făcut să explodeze agenda de programări. Timp de 6 luni, a fost ocupat cu consultații în fiecare zi, iar recepționerul său aproape că a făcut un atac de cord!

Telefonul suna non-stop. Avea în jur de cinci mii de solicitări la care el și echipa sa au început să răspundă. A creat o listă de așteptare online care a încurajat un ritm constant de răspuns la pacienți. Acest lucru i-a oferit un flux constant de persoane pe care a putut să-și exerseze abilitățile. Cu cât mai mulți pacienți cu care poate exersa, cu atât mai perfecte vor fi tehnicile sale.

Practica face perfecțiunea. Scuzați jocul de cuvinte.

Îi plăcea faptul că munca sa îi aducea pacienți care doreau să fie în scaunul stomatologic, spre deosebire de cei care erau nervoși și speriați să fie acolo. Avea un zbucium al muncii sale. “Când am început să fac acest tip de muncă și am primit pacienți de pe Instagram, aveam obiceiul de a le oferi ceea ce își doreau”. Și-a dat seama că a abordat în mod sfidător cazuri care ar fi fost mai bine rezolvate cu alte metode decât ceea ce a cerut pacientul. De exemplu, anterior a fixat dinții unui pacient cu compozit, când ar fi fost mai bine să fie fixați cu ortodonție.

“Dacă nu este opțiunea potrivită pentru pacient să ne uităm la X, Y sau Z în schimb. Reacția covârșitoare este: Mulțumesc pentru onestitate.”

Niciodată nu a făcut acest lucru pentru a lua banii pacientului, pur și simplu a vrut să țină pacientul mulțumit și să fie de acord cu condițiile lor. Cu toate acestea, cu mai multă practică, a înțeles că odată cu puterea vine și responsabilitatea, ceea ce poate fi cel mai bun rezultat pentru viitorul dentar al pacientului. “Dacă nu este opțiunea potrivită pentru pacient, haideți să ne uităm la X, Y sau Z în schimb. Niciodată nu a iritat vreun pacient în mod greșit. Reacția copleșitoare este: “Mulțumesc pentru onestitate”.

Chiar dacă pacientul nu este de acord, este întotdeauna cel mai bine să sugerezi alte metode, deoarece pacienții nu știu de obicei ce vor. Știa că trebuie să aibă încredere în el însuși și să fie sincer. Cu toți acești ani de practică și de îmbunătățire a tehnicilor sale compozite și știind ce este cel mai bine pentru pacient, el oferă câteva tehnici super utile de pus în practică.

Totul ține de tehnică!

Sfaturile și trucurile nu sunt nimic fără tehnică. Cursul Mini Smile Makeover predat de regele compozitului – Dipesh Parmar, aprofundează fiecare dintre cele mai bune moduri de a construi, modela și lustrui compozitele. Totul ține de tehnică! Și asta este ceea ce Matt și prietenul său au învățat la curs.

Per total, metodele de tehnică sunt puțin asemănătoare cu a primi sfaturi. Trebuie să exersezi, să exersezi și să exersezi din nou, iar după un timp, devii încrezător și excelezi în acest domeniu. După ce a participat la cursul de două zile, care este plin de prelegeri informative și lucrări practice, el a avut câteva sfaturi clinice de aur.

Sfaturi clinice:

• Asigurați-vă că sablați înainte de a grava, deoarece există placă, tartru și tartru pe acești dinți. Îndepărtați toate acestea și veți fi uimit cât de mult mai curat arată gravura.
• Curățați prin glicerină. Dacă lăsați rășina nepolimerizată în punctele de contact, atunci pacientul va pleca și se va colora și decolora, atunci veți obține destul de repede acea colorare interproximală.
• Păstrați compozitul subțire, cu cât îl păstrați mai subțire, cu atât arată mai bine pentru mai mult timp, și este mult mai ușor de curățat, nu mai aveți zonele interproximale întunecate.
• În cazul unei diasteme, alegeți unde doriți să fie punctul de contact. Dacă aveți două centrale și sunt de aceeași lățime fiecare și aveți un decalaj de 2 mm, atunci doriți să adăugați 1 mm la mijlocul fiecărei centrale.
Acestea sunt sfaturile de top care l-au ajutat să realizeze atât de multe cazuri minunate de compozit. Aceste sfaturi de top au ajutat la educarea nu numai a lui, ci și a întregii sale echipe. În stomatologie nu există un “EU” în echipă. Atunci când te duci la un dentist super calificat care este foarte recomandat, va exista întotdeauna o echipă care te ajută și el este foarte pasionat de acest lucru.

Nu există un EU în ECHIPĂ!

Înainte ca Matt să se mute la cabinetul la care lucrează acum, a lucrat cu o echipă extraordinară și și-a dat seama că munca nu înseamnă întotdeauna doar să te trezești dimineața și să faci bani, ci și un cabinet bine condus și grijă la locul de muncă.

“Vrei ca ei să fie împuterniciți și să dea feedback, cred că modelul tradițional de dentist și asistent medical este o grămadă de prostii.”

El a văzut cum a fi amabil cu asistentele și cu ceilalți dentiști îți aduce beneficii pe termen lung. “Vrei ca ei să fie împuterniciți și să dea feedback! Cred că modelul tradițional de dentist și asistentă medicală este o porcărie”.

El știe că este super important să ne amintim că toată lumea este o ființă umană la sfârșitul zilei și, deși munca poate deveni stresantă, toată lumea lucrează mai bine în echipă. În calitate de șef, dacă ești oribil cu personalul tău, acest lucru se va vedea în calitatea muncii fiecăruia, așa că este important să creezi relații de lucru pozitive și un mediu fericit.

Este nevoie de doi pentru a dansa tango!

Stomatologii și asistentele dentare au un stigmat al relațiilor de muncă/relațiilor, în care se știe că stomatologii sunt disprețuitori și nepoliticoși cu personalul lor… acest lucru trebuie să fie văzut ca fiind de domeniul trecutului. Matt lucrează în două cabinete de mare succes, care sunt conduse cu bunătate și care îi împuternicesc pe lucrătorii din jurul său.

Să fii dentist este un lucru, dar să fii un dentist de succes și fericit, care se înțelege cu tot personalul său… asta este altceva. Știa că pentru a fi o parte valoroasă a cabinetului său nu implică doar îndemânare și educație, ci și lucrul în echipă.

S-au întâmplat multe de când și-a făcut dantura de asistentă și a participat la cursul Mini Smile Makeover. A fost unul dintre delegații care a pus efectiv în practică ceea ce a învățat la curs și în prezent lucrează pentru două cabinete de succes: The Abby din Liverpool și Ruh Dental din Manchester. Am ajuns la finalul poveștii lui Matt Parsons, însă, dacă ați dorit să ascultați acest episod în podcastul Dental Leaders, dați click aici!

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment