Cum să tratați cazurile dificile de albire

Constatați că unii dintre pacienții dumneavoastră nu ating satisfacția maximă cu tratamentul de albire? Iată o perspectivă asupra motivelor pentru care se poate întâmpla acest lucru și cum puteți rezolva problema.

Dacă nu știți că sistemul Enlighten garantează nuanța B1, probabil că ați trăit sub o piatră. Dar asta este în regulă! Probabil ar trebui să începem prin a spune ceea ce este evident și să spunem că informațiile de mai jos au fost adunate de-a lungul anilor de evaluare a cazurilor de succes și a celor eșuate, toate tratate doar cu sistemul de albire Enlighten. Acum că am scăpat de asta…

Ce este nuanța B1 și cum arată?

Este cea mai deschisă nuanță naturală din ghidul de nuanțe VITA și nuanța de vis pentru majoritatea oamenilor.

Pentru toți pacienții noștri curioși în această privință, nuanța cea mai des întâlnită la oameni este A3. De obicei, ne naștem cu dinți relativ albi, dar, pe măsură ce îmbătrânim, aceștia încep să acumuleze pete și să se îngălbenească din cauza obiceiurilor de a mânca și bea, a igienei orale incoerente sau a diferitelor afecțiuni.

Așadar, cum ne asigurăm că toți pacienții sunt capabili să obțină acea superbă nuanță B1, perlată?

Înțelegerea situațiilor clinice care fac din cazurile de albire simple, dar mai ales din cele dificile, este una dintre pietrele de temelie ale planificării unui tratament de succes în albire. După ce am analizat peste 3700 de cazuri de eșecuri Enlighten de 2 săptămâni (din sistemul Evo3 anterior) și de 3 săptămâni (din sistemul Evo4 actual), le-am identificat în 6 tipuri de cazuri, Bruxismul fiind cea mai frecventă problemă. Nu toți dinții tuturor sunt la fel, așa că nu este realist să ne așteptăm ca un standard de 3 săptămâni să funcționeze la fel pentru toată lumea.

Cazurile standard (cazurile care nu au fost identificate ca fiind dificile) pot obține, de obicei, B1 în 3 săptămâni de albire. Acestea sunt cazuri cu o bună igienă orală și dinți în stare generală bună de sănătate, fără semne aparente de boală. Regimul de top-up recomandat pentru cazurile standard este: În timp ce se mențin în mod ideal atașamentele de pe dinții din spate, se completează cu o seringă de Săptămâna 2 (16% CP) o dată pe lună în primele 6 luni. Îndepărtați atașamentele și, în următorul an, efectuați o albire o noapte la fiecare 2 luni. Pe termen lung, albiți o noapte la fiecare 6 luni sau când este necesar. Pe măsură ce respectăm în mod constant regimul de completare pe o perioadă îndelungată, se așteaptă ca cererea să scadă treptat. Pacienților cu probleme cunoscute de sensibilitate li se poate recomanda același regim de completare, singura modificare fiind utilizarea unei concentrații mai mici de gel din Săptămâna 1 (10% CP).

Enlighten, cu un palmares impresionant de 21 de ani marcat de îmbunătățiri continue, a fost fondat de dentiști și a tratat cu succes peste 200.000 de pacienți. Distincția Enlighten constă în procesul său de albire în profunzime, care îl diferențiază de alte mărci. Asigurarea obținerii nuanței B1 nu este întâmplătoare; mai degrabă, aceasta rezultă din ani de observații meticuloase, analize de caz și perfecționare continuă a produsului pe baza unei înțelegeri profunde a performanței sale.

APE BET. Ați auzit prima dată aici!

Un mic sfat: vă puteți aminti următoarele cazuri cu ajutorul mnemotehnicii APE BET. Iată cele 6 situații clinice care îngreunează albirea:

1. VÂRSTA

Acest lucru a fost bine documentat, dar analiza noastră a arătat că pacienții de peste 60 de ani au fost cei mai predispuși să aibă nevoie de mai mult timp pentru a obține B1.

Planul de tratament recomandat (dacă pacientul nu are probleme de sensibilitate cunoscute):

Minim 5 săptămâni cu următorul protocol:

 1. Week 1 at 10% CP overnight for as long as asleep
 2. Week 2 at 16% CP overnight for as long as asleep
 3. Week 3 at 6% HP during the day for 1 hour each day
 4. Week 4 at 16% CP overnight for as long as asleep
 5. Week 5 at 16% CP overnight for as long as asleep
 6. If patient does have sensitivity issues, swap all overnight gel for the lower concentration, Week 1 syringe (10% CP).

2. APROPIEREA DE MARGINEA GINGIVALĂ

Probleme precum zonele întunecate, petele albe și maro, liniile de crăpătură pătate și chiar bandajele de tetraciclină sunt mai greu de rezolvat prin albire pe măsură ce se apropie de marginea gingivală.

Există 2 motive principale pentru acest lucru:

 • Smalțul este cel mai subțire la nivelul marginii gingivale.
 • Scurgerile de salivă în interiorul și scurgerile de gel în afara tăvii sunt mai mari la nivelul marginii gingivale.

Planul de tratament recomandat (dacă pacientul nu are probleme de sensibilitate cunoscute):

Minim 5 săptămâni cu următorul protocol:

 1. Săptămâna 1 la 10% CP pe timp de noapte, cât timp se doarme.
 2. Săptămâna 2 la 16% CP pe timp de noapte cât timp dormiți
 3. Săptămâna 3 la 6% CP în timpul zilei timp de 1 oră în fiecare zi
 4. Săptămâna 4 la 16% CP pe timp de noapte, cât timp dormiți
 5. Săptămâna 5 la 16% CP pe timp de noapte, cât timp dormiți.
 6. Dacă pacientul are probleme de sensibilitate, schimbați tot gelul de noapte cu cel cu concentrație mai mică, seringa din săptămâna 1 (10% CP).

3. GROSIMEA SMALȚULUI

Un smalț mai subțire este mai greu de albit. Smalțul foarte subțire este apoi, la rândul său, foarte greu de albit. Punctul de saturație a albirei (punctul în care dintele nu mai poate deveni mai alb) este cel mai mult afectat de această variabilă decât de oricare alta. Acest lucru poate fi cauzat de:

 • Vârsta
 • Atriția
 • Abrasiune
 • Eroziune

Plan de tratament recomandat (dacă pacientul nu are probleme de sensibilitate cunoscute):

Minim 5 săptămâni cu următorul protocol:

 1. Săptămâna 1 la 10% CP peste noapte, cât timp se doarme
 2. Săptămâna 2 la 16% CP pe timp de noapte cât timp se doarme
 3. Săptămâna 3 la 6% CP în timpul zilei timp de 1 oră în fiecare zi
 4. Săptămâna 4 la 16% CP pe timp de noapte, cât timp dormiți
 5. Săptămâna 5 la 16% CP pe timp de noapte, cât timp dormiți.
 6. Dacă pacientul are probleme de sensibilitate, schimbați tot gelul de noapte cu cel cu concentrație mai mică, seringa din săptămâna 1 (10% CP).

Dacă pacientul are probleme de sensibilitate, schimbați tot gelul de noapte cu cel cu concentrație mai mică, seringa din săptămâna 1 (10% CP).

Rețineți că, dacă nu există suficient smalț pentru albire, pacientul poate avea nevoie de tratamente suplimentare (cum ar fi lipirea cu compozit sau fațete sau fațete ceramice) pentru a obține rezultatele dorite.

4. BRUXISM (scrâșnirea dinților)

De departe cea mai mare problemă – 70% din eșecurile Enlighten de 2 săptămâni se datorează bruxismului. Bruxiștii:

 • Își flexează tăvile provocând scurgeri.
 • Au o sensibilitate mai mare decât media, ceea ce duce la scăderea complianței.
 • Au tendința de a avea un smalț mai subțire.

Semnele unui bruxist: margini plate și uzate ale dinților, dentină vizibilă pe marginea incizală, dinți ciobiți.

Plan de tratament recomandat:

Începeți cu un curs standard de 3 săptămâni cu protocolul de mai jos, dar, de asemenea, avertizați-vă pacientul că ar putea fi nevoie să prelungească cu încă 2 săptămâni dacă rezultatele nu sunt la înălțime sau dacă recidivează mai devreme.

 1. Săptămâna 1 la 10% CP peste noapte, cât timp se doarme
 2. Săptămâna 2 la 16% CP pe timp de noapte cât timp dormiți
 3. Săptămâna 3 la 6% CP în timpul zilei, timp de o oră în fiecare zi
 4. ( + dacă este nevoie)
 5. Săptămâna 4 la 16% CP în timpul ZILEI timp de 3-4 ore
 6. Săptămâna 5 la 16% CP în timpul ZILEI timp de 3-4 ore

Dacă pacientul are probleme de sensibilitate, schimbați tot gelul de noapte cu cel cu concentrație mai mică, seringa din Săptămâna 1 (10% CP).

5. AȘTEPTĂRI

Unii pacienți pot avea pretenții estetice nerealiste. Aceștia pot căuta un aspect alb fals, realizabil doar cu restaurări din porțelan sau compozit. Asigurați-vă că pacienții dvs. înțeleg exact ce se poate obține prin albire și nu le dați asigurări, cu excepția garanției B1, care poate fi măsurată cu ajutorul unei file de nuanță.

Așteptările nerealiste ar fi dinți complet simetrici, cu margini perfecte, toți dinții sunt de o nuanță solidă, opacă (adesea de un alb foarte strălucitor). Într-un cuvânt, dinți perfecți, ceea ce nu se întâmplă cu adevărat în mod natural (dacă se întâmplă, sunt extrem de rari).

Așteptările realiste sunt dinți care apar în mod natural, plăcuți din punct de vedere estetic, care probabil că vor avea dinți corelați foarte asemănători, dar nu complet identici, pe partea opusă, o culoare uniformă cu o anumită transluciditate naturală, margini potențial ușor uzate de uzura obișnuită.

Planul de tratament recomandat: Standard 3 săptămâni de albire la domiciliu, dar avertizează că ar putea avea nevoie de încă 2 săptămâni. Dacă, la sfârșitul celor 5 săptămâni, pacientul dumneavoastră este încă nemulțumit (din cauza așteptărilor nerealiste legate doar de albire), explicați-i că ar putea avea nevoie de un tratament suplimentar, cum ar fi lipirea cu compozit sau fațete, deoarece nu se poate obține prea mult doar prin albire.

6. COLORAȚIA CU TETRACICLINĂ

Aceasta poate fi severă sau ușoară. Se clasifică în 3 grade. Pacienții cu tetraciclină care prezintă oricare dintre celelalte 5 aspecte de mai sus sunt mai greu de albit.

Planul de tratament recomandat: Minim 5 săptămâni de albire la domiciliu. Dacă cazul este sever, creșteți numărul minim de săptămâni la 8 și aduceți pacientul înapoi pentru reevaluare.

Ce fac dacă pacientul meu se albește la un standard bun, dar apoi recidivează mai devreme?

Uneori, pacienții confundă procesul de rehidratare cu regresia exprimându-și îngrijorarea sau nemulțumirea, așa că asigurați-vă că explicați acest lucru de la început pentru a evita neînțelegerile. În timpul procesului de albire, peroxidul deshidratează dinții pentru a pătrunde cu succes în aceștia. Un dinte deshidratat apare mult mai strălucitor, uneori de un alb calcaros, dar în câteva zile de la oprirea tratamentului, saliva și dieta îi hidratează din nou stabilizând culoarea, acesta fiind adevăratul rezultat al albirii.

Dacă ați stabilit că pacientul dvs. a avut într-adevăr o recidivă timpurie, nu procesul de rehidratare, atunci acesta este un semn de albire insuficientă. Acest lucru se poate întâmpla dacă pacientul a fost un caz dificil nediagnosticat la început sau din cauza complianței pacientului. În acest caz, reevaluați și prescrieți pacientului încă 2 săptămâni, iar în cazurile de recidivă severă, începeți cu 7 nopți consecutive de albire, apoi începeți un regim de completare prelungit pentru a fixa aceste rezultate și a stabiliza nuanța, în următoarea succesiune:

 • 1 noapte pe săptămână x 4 aplicații
 • 1 noapte la fiecare 2 săptămâni x 4 aplicații
 • 1 noapte pe lună x 4 aplicații
 • 1 noapte la fiecare 2 luni x mai departe

Nu uitați să percepeți o taxă corespunzătoare pentru săptămânile suplimentare necesare pentru cazurile dificile și asigurați-vă că le explicați pacienților exact de ce sunt clasificați ca fiind un caz dificil. Oricât de mult ar fi Enlighten un proces de albire în profunzime și cea mai bună șansă a unui pacient de a obține un rezultat excelent de albire a dinților, nu este în niciun caz un tratament miraculos și nu este un tratament unic pentru toți. Este un tratament care trebuie adaptat personal la nevoile și dorințele fiecăruia.

Iată că ați reușit! Nu uitați, puteți folosi mnemotehnica APE BET pentru a le păstra întipărită în memorie.

 • Vârsta
 • Proximitate
 • Smalț
 • Bruxism
 • Așteptări
 • Tetraciclină

Albire fericită!

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment