Dentiștii înțeleg cu adevărat albirea dinților?

Dr. Linda Greenwall ne vorbește despre albirea dinților și dacă dentiștii înțeleg sau nu știința din spatele acesteia.

Culoarea dinților este în prezent o preocupare principală pentru mulți pacienți, ceea ce duce la întrebarea dacă albirea dinților este o știință exactă? Și dacă o înțelegeți? Citiți în continuare cum Dr. Payman Langroudi, expertul în marketing Prav Solanki și legendara Dr. Linda Greenwall vorbesc despre acest subiect controversat.

Dr. Payman Langroudi: Ce le răspundeți dentiștilor care spun că “albirea nu este o știință a rachetelor și nu este un subiect pe care cineva ar trebui să aleagă să se concentreze, deoarece nu este stomatologie adevărată?”. Adică eu știu care este răspunsul meu la asta, care este al tău?

Dr. Linda Greenwall: Cea mai mare problemă pe care o am atunci când predau stomatologilor este că nu s-au deranjat niciodată să învețe despre știința albirei, nu despre dovezi sau cercetări. Ei nu cunosc albirea. Ei o inventează pe parcurs. Inventează fapte la întâmplare, un nou asociat se va alătura cabinetului, directorul nu a învățat despre albire și le va da știri false.

Ei spun: așa se face și nimeni nu se mai miră, iar programele de albire nu au succes pentru că se inventează cu prostii la întâmplare. Dar există o mulțime de dovezi științifice privind albirea și anumite protocoale care trebuie urmate.

Dacă stomatologii își fac timp să învețe ei înșiși cum trebuie, pot fi profesori mai buni pentru asociați și pentru igieniști și pentru toate celelalte. Cea mai mare problemă este că ei inventează pe parcurs.

Prav Solanki: Deci este mai mult decât să iei o amprentă, să pui niște gel acolo și să spui pacientului să plece acasă. Pentru că vorbesc cu mulți dentiști despre diferite produse de albire, mai ales din perspectiva marketingului. Și este aceeași atitudine pe care Payman tocmai a menționat-o. Ei nu fac diferențe între produse în afară de preț și spun: “Oh, ei bine, acesta face același lucru ca și acela”. Tot ceea ce faci este să lipești înălbitor acolo, să îi trimiți acasă și să le spui că își va face treaba, iar rezultatele lor tind să fie variabile. Așa că au unele cazuri care merg foarte bine, de obicei cazuri care folosesc Enlighten, din experiența mea personală.

Trebuie doar să port gutiera câteva nopți și dinții mei strălucesc. Și asta e tot ce trebuie să fac, chiar dacă instrucțiunile spun 14 nopți.

“Există o mulțime de dovezi științifice privind albirea și anumite protocoale care trebuie urmate.”

Dr. Payman Langroudi: Ceea ce este amuzant în industria noastră este că totul este numit prin procente.

Și multor oameni le place să creadă că știu ce se întâmplă. Și astfel, ei cred că Nurofen 200 miligrame este același lucru cu Ibuprofen 200 miligrame. Dar albirea este atât de flexibilă pentru că ai o situație fizică cu o tăviță. Și apoi ai o situație chimică cu o substanță chimică.

Dr. Linda Greenwall: Și ai un pacient cu anatomie.

Dr. Payman Langroudi: Și bruxismul. Diferența constă în lucrurile fizice care se pot întâmpla acolo și un lichid volatil. Ideea este că se descompune și deci este foarte, foarte diferit în funcție de pacient.

Dar, pentru mine, când cineva spune că nu este o știință a rachetelor, în general, acel tip nu știe despre ce vorbește.

Dr. Linda Greenwall: Exact.

Dr. Payman Langroudi: Dar, în al doilea rând, știm că culoarea dinților este preocuparea numărul unu a pacienților noștri. De departe, este mult mai mare decât ortodonția, caria etc. Este ceea ce îi preocupă cel mai mult.

Dr. Linda Greenwall: Absolut.

Dr. Payman Langroudi: Și de multe ori vedeți aceste examinări complete pe care cabinetele le vând și le comercializează. Examinări care durează o oră și jumătate, au două pagini pe internet despre ceea ce este acoperit, se vor uita la ATM-uri, ganglioni limfatici și manifestări și toate acestea sunt lucruri bune. Și totuși, umbra nu este menționată.

Principala preocupare a pacienților noștri din punct de vedere cultural nu se regăsește în examinările noastre. Și trebuie să fie. Și astfel, despre albire trebuie să se vorbească mai mult, nu mai puțin.

Evident că nu am un cal în joc, nu-i așa? Sunt subiectiv. Dar această idee că nu este stomatologie adevărată. Ei bine, atunci nu tratezi pacienți adevărați dacă nu crezi că este stomatologie adevărată.

Dr. Linda Greenwall: Este bine să asculți toate obiecțiile, pentru că, ascultând toate aceste lucruri, poți avea o strategie pentru a schimba, pentru a merge mai departe. Deci, iată cum stă treaba, noi spunem: numărul unu, luați o nuanță pentru fiecare pacient în parte. Este o știință de fapt. Și asta face parte din examenul dumneavoastră. Este primul lucru.

Și noi îl învățăm pe dentist să înceapă cu nuanța de bază, care se numește A3. Să aibă o mulțime de nuanțe A3 și să măsoare fiecare pacient. Pacientul vrea să știe: “Oh, este un lucru bun sau rău?”. Așa începe discuția de deschidere. Unii dentiști spun: “Oh, eu nu prea sunt, nu mă pricep la vânzări, așa că nu pot vinde albirea”. Aceasta nu este o chestie de vânzări. Aceasta este o măsură științifică.

“Culoarea dinților este preocuparea numărul unu a pacienților noștri”

Dr. Payman Langroudi: Este o chestie de serviciu.

Dr. Linda Greenwall: Este un serviciu și o măsură științifică.

Măsurați A3, sunt mai deschise sau mai închise la culoare? Se înregistrează. Iar pacientul întreabă: “Pot să văd ghidul de nuanțe? Ce este mai deschis decât A3? Deci dinții mei sunt A3”.

Iar dentistul spune: “Ei bine, 90% dintre pacienți pot avea această nuanță”. Pacientul întreabă: “Ce este mai deschis?”; “A1″. “Ei bine, asta este o nuanță destul de frumoasă. Pot să o am și eu? Ar fi potrivită pentru mine?”.

Și îi învăț pe dentiști să facă un audit. Toată lumea urăște să facă audituri de radiologie, ceea ce este în regulă, dar faceți un audit A3. Și spuneți: Pentru următoarea sută de pacienți care au venit, vom măsura nuanța și vom vedea cine își ia albirea. Șase luni mai târziu, pacientul se întoarce și spune: “Ați putea să îmi verificați nuanța, pentru că cred că dinții mei s-ar putea să se fi întunecat. Acum sunt interesat să fac albire”. Așa că se deschide discuția. Este o măsură științifică.

Există acum un dispozitiv foarte bun numit VITA Easyshade. Nu știu dacă l-ați văzut, este excelent. Și cred că, de fapt, mulți dentiști ar trebui să-l aibă în cabinetul lor, pentru că este o măsură științifică. Are bluetooth, are o aplicație și poți să le măsori procentul de albire și toate aceste lucruri. Dentiștii iubesc tehnologia, așa că este o piesă destul de utilă.

Dar fiecărui pacient ar trebui să i se măsoare nuanța și ar trebui să își cunoască nuanța. Nu este o întrebare personală, nu este o întrebare invazivă. Este o măsurătoare științifică.

Când se spune că nu este o știință a rachetelor, există tone de știință în spatele ei. Dar trebuie să începeți cu o comunicare de bază. De exemplu, dacă sunteți pe cale să începeți stomatologia restaurativă și o întrebați pe doamna Jones: “În următorii cinci ani, v-ați gândit vreodată să vă albiți dinții?”. Pentru că urma să vă facem o coroană pe dintele din față și trebuie să o păstrăm la aceeași nuanță ca și dinții dumneavoastră de acum. Dar dacă vă gândeați să vă albiți, acum este momentul, astfel încât să putem alege o nuanță mai deschisă pentru coroana dumneavoastră.”

“Există câteva întrebări de bază despre albire pe care trebuie să le punem pacienților. Nu este o tehnică de vânzare.”

Dar dorim să educăm dentiștii pentru a putea învăța știința pentru a putea oferi serviciul pe lângă care beneficiile pentru sănătatea orală ale albirei sunt majore.

Dr. Payman Langroudi: Le spuneți pacienților dumneavoastră că albirea este bună pentru ei?

Dr. Linda Greenwall: Eu le spun că are beneficii pentru sănătatea orală. Spun că îmbunătățește gingiile, reduce umflăturile, face ca gura să se simtă mai curată și placa bacteriană să nu se mai lipească atât de mult de dinți. Așa că vorbim despre aceste beneficii. Vorbim, de asemenea, uneori despre cum trebuie să o integrăm în întregul proces stomatologic în care vom face curățenie, vom începe revizuirea de albire și vom îmbunătăți în mod constant sănătatea lor orală mai întâi și apoi vom continua cu orice este necesar.

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment