Ar trebui să li se permită minorilor sub 18 ani să își albească dinții?

Legenda vie Linda Greenwall ne vorbește despre subiectul controversat al albirii dinților pentru persoanele sub 18 ani.

Având în vedere că albirea dinților face parte integrantă din medicina dentară obișnuită, este timpul să analizăm dacă ar trebui să fie permisă albirea dentară pentru persoanele sub 18 ani. Și dacă da, atunci ar trebui să se aplice doar în anumite cazuri? Citiți mai departe în timp ce Dr. Payman Langroudi, director clinic la Enlighten Smiles, și legendara Dr. Linda Greenwall discută.

Dr. Payman Langroudi: Povestiți-mi despre momentul în care v-ați apucat de albire, pentru că tinerii dentiști de acum consideră albirea complet de la sine înțeleasă, dar când m-am apucat eu, era în jurul anului 2000 și cred că erați deja un expert la acel moment. Deja vă scriseseți prima carte. Cum ați intrat în albire? Cum ați luat legătura cu Van Hayward și toate astea? Cum a apărut totul?

Dr. Linda Greenwall: Făceam un studiu de cercetare. Eram în bibliotecă, mă uitam la câteva reviste și am văzut coperta Quintessence. Quintessence a acoperit articolul lui Van Hayward, care avea o imagine cu dinții de sus albi, iar cei de jos sunt galbeni. M-am uitat la ea și am zis: “Cum se poate așa ceva? Ce înseamnă asta? Ce se întâmplă?” Așa că am citit articolul despre albire și m-am dus la profesorul meu și i-am spus: poate ar trebui să cercetez acest lucru.

El a aruncat o privire și a spus: “Bine, du-te fată, fă-o”. Așa că m-am apucat să încep studiul de cercetare și pe atunci existau foarte puține dovezi despre albire. Așa că primul lucru pe care am vrut să îl aflăm este dacă funcționează cu adevărat? Este valabil? Este autentic? Este sigur? Acestea au fost lucrurile cheie.

“Aveți îndrăzneala de a apela la cei pe care îi admirați. Mergeți să învățați de la ei și continuați să vă căutați cunoașterea.”

Am analizat toate studiile, toate cercetările, toate dovezile despre albire și a fost un subiect fascinant, deoarece era practic nou. Se făcea de 200 de ani. A fost super populară în anii 1860 albirea cu putere. Dar nu se făcuseră actualizări în acest sens.

M-am uitat la tot, la fiecare lucru care a apărut. În acei ani nu a fost foarte mult, dar am vrut să înțelegem mecanismele. Și apoi am descoperit că existau câteva moduri de bază în care funcționează.

L-am contactat pe Van Hayward. Cred că ar trebui să ai îndrăzneala de a te întâlni cu oricine este cel mai bun în ceea ce vrei să faci.

Să ai tupeul de a-i suna. Du-te la el. Du-te și învață de la el și continuă-ți căutarea cunoștințelor. Aceasta este cunoașterea autentică. Acum există toate aceste știri false, așa că trebuie să fii foarte distins în ceea ce privește, în calitate de om de știință, ce este valabil? Ce este corect?

Acum suntem în 1993, eu sunt în cabinetul meu, fac albire puternică. Am cheltuit 5.000 de dolari pe lumină și nu sunt foarte sigur, m-am gândit că sunt doar eu, dar nu văd nimic ce se întâmplă. Așa că mă duceam la aceste conferințe despre albire și îi întrebam pe lectori: “Serios, ce se întâmplă cu adevărat? Pentru că eu nu văd că se întâmplă mare lucru”. Și apoi, în liniște, îmi spuneau adevărul, că nici ei nu văd prea multe. Dar în cadrul prelegerii îmi vor da o întreagă poveste. Așa că încercam să îmi dau seama cine are dreptate? Și care este povestea? Ceea ce a continuat căutarea și apoi am descoperit întregul aspect juridic.

În acest moment vorbeam de mult timp despre albire. Sir Paul Beresford m-a auzit vorbind la Queen Elizabeth Hall și a spus: “Linda, chiar vreau să te ajut. Trebuie să facem niște schimbări”, așa că am înființat Societatea Britanică de Albire Dentară în 2008 pentru a face lobby pentru schimbare și pentru ca albirea dentară să facă parte din stomatologia obișnuită, dar mai ales pentru ca dentiștii să poată practica în mod legal, în siguranță și să aibă în vedere interesul pacientului.

Dr. Payman Langroudi: Și ați făcut-o în 4 ani, era 2012 când s-a întâmplat cu adevărat.

Dr. Linda Greenwall: Dar există încă problema celor sub optsprezece de ani.

“Dacă felul în care arată dinții lor are un impact asupra unui copil și este în interesul copilului sau dacă sunt hărțuiți la școală, atunci albirea este absolut corect să faci acest lucru.”

Suntem destul de avansați în procesul nostru de educație în ceea ce privește albirea și tratamentele estetice și altele asemenea. Dar îngrijorarea actuală cu privire la albirea sub optsprezece ani nu este deloc o problemă. Este doar un lucru de clasificare. Doar că, la momentul în care au făcut modificarea legii, nu s-au gândit că pot schimba două legi. Așa că au păstrat-o simplă. Dar nu există niciun motiv pentru care să nu fie așa. Din punct de vedere clinic, este perfect sigur.

Și de aceea organizăm conferința pe 15 noiembrie. Vom face lobby pentru a schimba legea și avem un plan de acțiune pregătit.

Dr. Payman Langroudi: Așadar, în situația în care ne aflăm astăzi, în iulie 2019, dacă un dentist are un pacient copil care are un dinte nevitalizat sau dacă un dentist are un pacient copil care are dinți deosebit de întunecați pentru care este hărțuit, ar trebui sau nu ar trebui să își albească dinții astăzi?

Dr. Linda Greenwall: Se revine foarte clar la hotărârea sau la orientările Consiliului General Dentar. Consiliul General de Stomatologie a spus: “Dacă albirea este pentru tratamentul unei boli, atunci poate fi întreprinsă”.

Principalul lucru este impactul asupra copilului. Dacă are un impact asupra copilului și este în interesul superior al acestuia sau dacă este hărțuit la școală, atunci este absolut corect să se facă acest lucru. Nu este doar un lucru întâmplător pentru că un copil vrea să aibă aceeași dantură ca cineva de la Insula Iubirii. Acum, problema pe care o avem este că există o mulțime de boli noi în ultimii 20 de ani.

“Putem trata pacienții copii în ceea ce privește estetica minim invazivă, ceea ce face o diferență uriașă în viața lor.”

Dr. Linda Greenwall: Există boli noi și mediul în care trăim care provoacă toxicitate pe dinții copiilor, ceea ce se reflectă ca pete albe pe dinți. Există o creștere de 25 până la 40% a numărului de dinți ai copiilor care erup cu pete albe.

Mulți dintre acești copii care au pete albe au de fapt MIH (Molar incisor hypomineralisation), care este o boală și care provoacă o sensibilitate extremă.

Așadar, trebuie să fie în interesul pacientului. Mai ales atunci când copiii au terminat școala primară și sunt pe cale să meargă la liceu, ei doresc să își schimbe aspectul. În momentul de față tratăm o mulțime de astfel de copii. Aceștia au o decolorare severă, maronii, semne portocalii/galbene, decolorări albe în acest moment și îi tratăm astfel încât atunci când vor intra la liceu în septembrie să nu mai fie o problemă pentru ei.

Iar chestia cu albirea și aceste tratamente minim invazive este că sunt atât de simplu de tratat.

Aspectul rămas este cel al sănătății mintale, care este mult mai dificil. Nu putem trata acest aspect, dar putem să-i tratăm în ceea ce privește estetica minim invazivă, ceea ce face o mare diferență în viața lor.

Ce părere aveți despre albirea dentară pentru persoanele sub 18 ani? Spuneți-ne mai jos în comentarii și fiți cu ochii în patru pentru partea a doua. 

Data viitoare vom discuta cu ea despre motivul pentru care albirea poate fi una dintre disciplinele neglijate ale stomatologiei.

Nu vreți să așteptați partea a doua? Atunci ascultați întregul podcast aici.

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment