Autodezvoltare în cadrul industriei dentare

Dr. Arti Patel ne conduce prin călătoria prin care a trecut și subliniază importanța dezvoltării personale în afara cabinetului dumneavoastră.

Autodezvoltarea în cadrul industriei dentare este vitală. Vă veți găsi lucrând într-un mediu destul de stresant, constrâns de constrângeri de timp, în timp ce deseori purtați povara de a prelua conducerea activității zilnice a cabinetului.

Acest lucru înseamnă că progresul în afara cabinetului nu va face decât să vă ușureze această povară și să vă lase liniștit. În calitate de medici stomatologi, ne aflăm într-o industrie în continuă evoluție, în care trebuie să depășim provocările legate de învățarea de noi tehnici și adaptarea la noi metode. Suntem înconjurați de mulți influenceri și profesioniști care au stăpânit diferite aspecte ale stomatologiei, ceea ce înseamnă că este aproape imposibil să te oprești din învățat dacă vrei să continui să progresezi în această industrie. Personal, consider că acest lucru îmi menține pasiunea alimentată pentru meseria mea.

După finalizarea unei diplome în stomatologie, fie că decideți să vă îndreptați pe o cale specializată sau pe cea a practicii generale, vă veți confrunta cu o multitudine de căi pe care le puteți urma. Dacă decizia dvs. este cea din urmă, cred că este esențial să urmați cursuri. Vei fi plasat într-un mediu asemănător unei comunități, cu dentiști care gândesc la fel ca tine și care se află în aceeași situație ca și tine, cu o mentalitate de cursant.

Importanța de a urma cursuri suplimentare

“M-au inspirat să îmi ridic nivelul meseriei.”

De la absolvire, m-am interesat de stomatologia cosmetică minim invazivă. Inițial, am urmat o serie de cursuri scurte de weekend, înainte de a decide să avansez la un curs mai amplu, de un an, despre care am crezut că mă va ajuta să îmi consolidez cunoștințele pe care le dobândisem anterior. M-am înscris la cursul postuniversitar Aspire, care este un program de formare în domeniul restaurării care se desfășoară o dată pe lună pe tot parcursul anului. De asemenea, am absolvit cursul Mini Smile Makeover pentru restaurare anterioară cu materiale compozite, predat de Dipesh Parmar. Pasiunea sa față de industrie este contagioasă și nu numai că mi-a dezvăluit o nouă perspectivă asupra lipirii compozitelor și a stomatologiei estetice, dar m-a și inspirat să mă ridic la nivelul lui.

Competențe de comunicare

Pe lângă învățarea aspectelor practice ale stomatologiei, merită, de asemenea, să vă dedicați timp pentru a lucra la abilitățile de comunicare, deoarece acestea sunt esențiale pentru o practică clinică de succes.

O comunicare eficientă ajută la insuflarea încrederii în pacienți și vă asigură că puneți în context ceea ce se pot aștepta de la planul lor de tratament. Am luat inițiativa de a absolvi un curs de comunicare care m-a învățat multe despre cum să structurez și să prezint examinările mele pacienților. Acest lucru înseamnă că, fie că este vorba de realizarea unei radiografii sau de întocmirea unei diagrame a dinților, veți avea întotdeauna o procedură prestabilită pe care să o implementați pentru fiecare pacient pe care îl tratați.

O comunicare eficientă va ajuta, de asemenea, la obținerea informațiilor necesare de la pacient. De exemplu, luați în considerare posibilitatea de a vă implica personalul în acest proces și permiteți asistentei medicale să invite pacientul în cameră. Nu uitați că este un mediu anxios pentru pacient și că acesta se află la aproximativ 30 de secunde în urma dvs. în ceea ce privește ceea ce faceți. Când vorbiți, asigurați-vă că aveți un ritm corect, astfel încât să vă poată reflecta. De fapt, acești pași vor pune pacientul în largul lui și vă vor ajuta să adunați informații pe care le puteți lua în considerare pentru planul de tratament, pentru a face din acesta o experiență mai personală pentru el.

Marketingul cabinetului dumneavoastră

Ca dentiști, este ceva ce nu suntem învățați niciodată sau în care nu excelăm, însă marketingul este un alt element care nu trebuie neglijat. Acolo unde este posibil, aveți pe cineva căruia să-i puteți delega acest aspect.

La cabinetul meu, eu pot să mă concentrez exclusiv pe aspectul clinic, în timp ce partenerul meu, care provine din domeniul designului, își poate dedica timpul marketingului cabinetului și se asigură că pacienții noștri sunt conștienți de ceea ce le putem oferi.

Creșterea în afara cabinetului

“Să ne facem timp pentru noi înșine și să facem un pas în afara stomatologiei.”

Pe cât de mult putem avea o pasiune și o energie arzătoare pentru a învăța tot ce putem despre stomatologie și despre cum să fim cei mai buni stomatologi pe care îi putem fi, pe atât de important este să ne luăm timp pentru noi înșine și să facem un pas în afara stomatologiei și să privim lucrurile într-un mod diferit.

Am apelat la câteva cărți de auto-ajutorare pentru a realiza acest lucru, cum ar fi The Secret, care se bazează pe credința legii atracției și te antrenează să ai o atitudine pozitivă față de lucruri. Cred că este destul de important să identifici ceea ce funcționează pentru tine personal, deoarece trebuie să ne retragem din când în când din lumea stomatologiei pentru a ne ajuta mintea să rămână sănătoasă.

Acest lucru se poate transpune și în viața noastră profesională. De exemplu, atunci când citiți aceste cărți, s-ar putea să aveți impresia că vă ajută doar în viața personală. Cu toate acestea, s-ar putea să vă dați seama că are un impact profund și asupra vieții profesionale, deoarece putem lua acele lecții și metode de adaptare pe care să le reproducem în practica noastră de zi cu zi. Se poate dovedi a fi deosebit de aplicabil în special în stomatologie, deoarece dacă ceva nu se întâmplă conform g planului, există întotdeauna o modalitate de a face față.

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment