Viitorul ortodonției minim invazive

Modul în care ortodonția minim invazivă poate îmbunătăți experiența dentară a pacienților dumneavoastră

Conștientizarea sănătății dentare în rândul publicului larg este în creștere. Din ce în ce mai mulți oameni apreciază necesitatea prevenției, evitând tratamentul potențial intruziv și costisitor pe care îl pot necesita unele tratamente cosmetice. Această abordare merge mână în mână cu conceptul de stomatologie minim invazivă, care devine rapid o prioritate mai mare pentru pacienți.

“Se pot obține rezultate fantastice cu metode mai puțin traumatizante”

Prin intermediul unor platforme ușor accesibile, cum ar fi social media, mulți pacienți văd că zâmbetul perfect nu necesită întotdeauna distrugerea dinților sănătoși, naturali, pentru plasarea de fațete sau coroane. În schimb, se pot obține rezultate fantastice prin metode mai puțin traumatizante, pe care marea majoritate a clinicienilor sunt mai mult decât bucuroși să le ofere.

În multe cazuri, tehnicile minim invazive pe care le folosim pot, de asemenea, să ofere rezultate într-un mod nedureros, ceea ce poate fi o schimbare absolută de joc, în special atunci când tratăm pacienți cu fobie dentară. Diferitele beneficii oferite de stomatologia minim invazivă m-au determinat să schimb orientarea clinicii mele (Love Teeth Dental Practice).

“Schimbarea absolută a jocului”

Am început ca o clinică care realiza în fiecare săptămână transformări complete ale zâmbetului cu fațete și coroane, din cauza lipsei noastre de încredere în rezistența și prognosticul pe termen lung al materialelor din rășină. Acum am schimbat dinamica spre total opusul și efectuăm zilnic multiple mini-refacere minim invazive a zâmbetului.

Creșterea uriașă a cererii de tratament este în primul rând rezultatul recomandărilor din gură în gură de la pacienții care au obținut rezultatele dorite rapid, fără durere și într-un mod accesibil. De asemenea, aceștia apreciază foarte mult faptul că nu pierd un volum mare de structură dentară naturală doar din motive estetice.

Cum se ilustrează beneficiile ortodonției de scurtă durată

Modul de a comunica eficient ceea ce poate face ortodonția pe termen scurt (de exemplu, Invisalign) pentru pacient joacă un rol imens în succesul unei mini schimbări de zâmbet, deoarece dinții în ocluzie și poziție ideală duc la o utilizare mai redusă a rășinii pentru un prognostic îmbunătățit pe termen lung. În cazul în care ar fi trebuit să punem o coroană sau o fațetă pe un dinte care era semnificativ dezaliniat, iar rășina nu ar fi fost posibilă, Invisalign oferă o alternativă rapidă cu tratament posibil.

În doar șapte săptămâni, dintele ar putea fi mutat în poziția dorită în siguranță și cu precizie. Acest interval de timp este acceptabil pentru pacienți, deoarece procedurile de albire dentară de lungă durată durează în medie șase săptămâni, cu o pauză de două săptămâni înainte de a se putea realiza acumularea de rășină. Prin urmare, informez pacientul că alinierea dentară va fi efectuată simultan cu albirea dentară, ceea ce nu prelungește timpul de tratament și îi permite totuși să ajungă la rezultatele dorite.

Acest tratament vorbește de la sine – eu le spun doar pacienților mei că “vă pot atinge obiectivul de a vă iubi zâmbetul cu dinți albi, drepți și atrăgători”. Asta fără pierderea agresivă a dinților sănătoși, în doar două până la patru luni, printr-un tratament discret, fără durere, cu un prognostic puternic pe termen lung – totul pentru doar X lire sterline’.

Pentru consimțământul în cunoștință de cauză, este important să ne asigurăm că pacienții înțeleg ce ar putea obține. La clinica mea avem scannerul dentar iTero element, care ne permite să scanăm dentiția unui pacient și să îi arătăm instantaneu alinierea dentară necesară.

Acesta este un element indispensabil, deoarece putem arăta efectiv pacientului ce poate obține cu ajutorul tratamentului, în loc să i-l descriem pur și simplu.

Cu toate acestea, îl sfătuim că alinierea dinților ar putea doar să îl facă pe pacient fericit cu îmbunătățirea sa, ceea ce, desigur, este ceea ce ne străduim să realizăm, dar dacă dorește ca lumea să spună “Uau, uite ce zâmbet ai”, atunci îl informăm că ar putea fi nevoie și de un tratament de albire a dinților și de o mini-refacere a zâmbetului.

Acest lucru îi face pe oameni să întrebe: “Unde ți-ai făcut dantura?”, așa că este important să luați în considerare valoarea recomandărilor din gură în gură de la fiecare pacient, atunci când luați în considerare prețul tratamentului. Prin urmare, noi oferim fiecărui pacient care se supune OTS un tratament de albire Enlighten și o mini-refacere a zâmbetului cu ajutorul compozitului Renamel (Cosmedent), iar toate aceste aspecte sunt luate în considerare în preț.

Această abordare a tratamentului este simplificată prin conceptul ABC: A – aliniere B – albire C – lipire cosmetică. Afișăm afișe cu informații de bază despre conceptul ABC pe pereții din cabinet, astfel încât pacienții încep să își dezvolte cunoștințele înainte de a participa la o consultație.

Prezint tratamentul combinat astfel: A – aliniere cu ajutorul Invisalign (unul dintre cele mai bune sisteme de aliniere din lume) B – albire cu ajutorul Enlighten Whitening (garantează o nuanță Vita B1) C – lipire cosmetică cu ajutorul Renamel (material de rășină compozită premiat).

Cum să știi cât să facturezi

Încercând în continuare să păstrăm lucrurile simple pentru pacienții noștri, la Love Teeth Dental, percepem o taxă fixă pentru tratamentul cu o singură arcadă și pentru tratamentul cu două arcade. Atunci când taxăm pacienții în funcție de dificultatea cazului și de durata tratamentului etc., în trecut, ne-am confruntat cu unii pacienți nemulțumiți care nu înțelegeau de ce altcineva pe care îl cunoșteau a primit o ofertă mai ieftină. Cum recomandările din gură în gură sunt parte integrantă pentru cabinetul nostru, acest lucru nu era ideal. Prin urmare, am decis să ne standardizăm prețurile și am constatat că cazurile sunt echilibrate din punct de vedere financiar de cele mai ușoare. În plus, am înregistrat o creștere mare a veniturilor de când am făcut acest lucru, deci cu siguranță funcționează pentru noi!

Cum puteți afla mai multe

Pentru oricine este interesat să afle mai multe despre mini-refacerea zâmbetului, Dr. Dipesh Parmar predă un curs foarte amănunțit, dar și simulator pe această temă. Pentru această tehnică și acest concept sensibil la nivelul practicienilor, instruirea practică este de neprețuit. În plus, cursul vă va învăța cum să folosiți cu încredere materialul de rășină Renamel, premiat de Cosmedent, ajutându-vă să obțineți rezultate care vă vor diferenția de clinicianul de mai departe. După ce am ascultat feedback-ul medicilor dentiști, cursul include acum și un modul de marketing, în care se discută mai detaliat despre cum puteți comunica pacienților dumneavoastră beneficiile produsului. Există conștientizarea faptului că o rășină de înaltă calitate precum Renamel trebuie vândută pacienților ca un concept complet nou față de cel al rășinii anterioare standard folosite în trecut. Am inclus un link către cursul de mai jos:

http://minismilemakeover.com

Gânduri finale

Beneficiile stomatologiei minim invazive sunt clare și sunt apreciate de tot mai mulți pacienți pe măsură ce trece timpul. Pentru clinician, un tratament de succes nu mai înseamnă pur și simplu obținerea unui rezultat estetic – este vorba despre obținerea esteticii și a funcției în cel mai puțin distructiv mod posibil pentru cel mai bun prognostic pe termen lung. Utilizarea conceptelor și a produselor cu care puteți lucra cu competență va fi esențială, deoarece vă va da încrederea necesară pentru a vă ocupa de cazuri noi și vă va încuraja să le finalizați cu un finisaj demn de portofoliu.

Avantajele stomatologiei minim invazive care utilizează rășini compozite eficiente includ:

 • Rezultatele sunt obținute mai rapid decât cu fațetele/coronamentele
 • Se pot face îmbunătățiri subtile ale zâmbetelor
 • Este mai accesibil din punct de vedere financiar
 • Este nedureroasă – LA este rareori necesară
 • Ajustările pot fi făcute cu ușurință
 • Restaurarea poate fi înlocuită/îndepărtată în viitor, dacă este necesar, fără o pierdere semnificativă de dinți sănătoși
 • Restaurările din compozit pot fi reșlefuite ca un plan general de întreținere la fiecare 24 de luni. Dezavantajele stomatologiei minim invazive prin lipire cu compozit sunt:
 • Există o rată crescută de fracturi/ eșecuri dacă se folosește un material de rășină inferior
 • Succesul este sensibil la tehnică și la practician
 • Este nevoie de o singură programare clinică de lungă durată
 • Prognosticul pe termen lung este imprevizibil în anumite cazuri (de exemplu, pacienții cu bruxism).

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment