Motivele pentru care cabinetul dumneavoastră are nevoie de un scaner digital

Aș dori să vă vorbesc despre modul în care scanerele digitale mi-au schimbat cabinetul. Până acum aproximativ 18 luni eram complet analogici, la fel ca mulți dintre dentiștii care urmăresc acest videoclip, folosind amprente de diferite tipuri pentru diferite proceduri, iar apoi am decis să ne luăm un scaner. Principala forță motrice din spatele achiziționării scanerului a fost, de fapt, proiectarea digitală a zâmbetului. Am vrut să începem să folosim mult mai multe dintre aceste caracteristici în planificarea cazurilor noastre de restaurare mai complexe.

“Pacienții sunt absolut uimiți de această tehnologie.”

Am început să scanăm în urmă cu aproximativ 18 luni. Inițial a fost o curbă de învățare foarte abruptă, pentru că este o schimbare uriașă de la a lua tot timpul amprente și deodată te trezești că iei această baghetă și scanezi gura unui pacient în câteva minute, pentru că inițial nu prea ai încredere în ea, te gândești dacă acest dispozitiv va face lucrurile la fel de bine cum le făceam înainte? După ce am trecut de această curbă de învățare, pot recomanda din toată inima utilizarea unui scaner digital, deoarece ne-a transformat practica.

În primul rând, pacienții sunt absolut uimiți de această tehnologie. Te văd cu acest aparat scanându-le gura, nu este incomod ca o amprentă, nu au căscat, nu au un gust neplăcut în gură. Se termină în aproximativ patru sau cinci minute maximum și ați capturat toate detaliile de care ați avea nevoie pentru orice caz. Coroanele noastre se potrivesc mai bine. Totul a fost îmbunătățit prin utilizarea scanerului.

AVANTAJE ALE SCANERELOR DIGITALE

Am optat pentru scannerul i-Tero în mare parte pentru că facem multe tratamente Invisalign, iar verificarea de curățare și toate celelalte sunt mai integrate în i-Tero și poți face ceva numit simulare. Acesta te va conduce efectiv prin proces și va arăta pacientului cum ar putea arăta dinții tăi atunci când vor fi drepți.

“Scanerul digital ne-a îmbunătățit jocul în general.”

Trecând de la analogic la complet digital, acum folosim scanerul pentru tot ceea ce facem: pentru coroanele individuale, pentru punțile noastre, pentru implanturile noastre, pentru Invisalign, pentru absolut orice. Este foarte bun pentru monitorizarea cazurilor de uzură dentară și este un instrument educațional. Atunci când un pacient își vede propria gură pe un ecran în 3-D și o atinge și se joacă cu ea și își vede gura cum se rotește, începe să vadă lucruri pe care nu i le-ai putea arăta cu o oglindă. Fațetele de uzură pe dinți, poți mări și poți avea detalii care nu sunt posibile.

Te face să realizezi cu adevărat și calitatea propriilor tale preparate. A fost un lucru interesant pentru noi să putem vedea propriile noastre preparate mărite de 10-20 de ori. Începi să observi toate micile discrepanțe din marjele tale și îți rafinează tehnica, astfel încât acum petreci ceva mai mult timp pentru a te asigura că preparatele tale sunt absolut perfecte. Ne-a îmbunătățit jocul în general.

EXEMPLU DE CAZ

Unul dintre cele mai utile lucruri pentru mine cu ajutorul scanerului digital a fost planificarea lipirii la sfârșitul unui caz de aliniere. Un caz care îmi vine în minte a avut trei dinți rupți pe o parte și apoi trei dinți pe cealaltă parte care erau aproape perfect intacți și aveau exact proporțiile potrivite.

Anterior, am fi trimis acest lucru împreună cu o amprentă la laborator. Ei ar fi ceruit acea arcadă și apoi am fi folosit acea ceruire ca un fel de ghid pentru a face lipirea. Cu ajutorul scanerului, am trimis scanările la laborator, iar aceștia au oglindit digital cei trei dinți pe cealaltă parte și apoi au imprimat un model al întregii arcade, pe care l-am folosit apoi ca ghid pentru a construi dinții respectivi. În final, am ajuns să avem dinți potriviți anatomic pe ambele părți. Nu a existat nicio presupunere. Practic, nu puteam să stric nimic, pentru că pur și simplu am urmat ghidul și arătau exact la fel.

“Scanerul digital a transformat tot ceea ce facem: Invisalign, lucrări de restaurare, lipire…”

Pacientul a fost foarte încântat și nu-i venea să creadă că a fost posibil. Acestea sunt lucruri mici pe care nu le-am fi putut face în mod analogic cu aceeași precizie cu care le putem face acum în mod digital.

PROCESUL DE PROIECTARE DIGITALĂ A ZÂMBETULUI

Unul dintre celelalte lucruri foarte utile ale scanerului este capacitatea de a se integra mai ușor în procesul de proiectare digitală a zâmbetului. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu designul digital al zâmbetului, este o modalitate de a folosi dinții naturali și suprafețele naturale pentru a crea fațetele, coroanele sau restaurările unui pacient, chiar și lipirea.

În esență, avem o bază de date cu dinți naturali scanați pe care o putem folosi pentru a construi zâmbetul unui pacient. Facem o serie de fotografii și o scanare digitală. Acestea intră într-un software și în diferite faze de proiectare pentru a selecta dintele de dimensiunea potrivită pentru zâmbetul pacientului respectiv. Apoi putem folosi biblioteca digitală pentru a freza fața de finisare a acestor dinți exact în același mod în care arată un dinte natural. În timp ce înainte un ceramist proiecta acea față și era ghidat de experiența sa și de modul în care credeam că va arăta acel dinte, ceea ce însemna că nu se obține un aspect natural, deoarece nu este un dinte natural. Prin intermediul procesului de proiectare digitală a zâmbetului folosim dinți adevărați, așa că imităm natura mult mai eficient și arată mult mai natural. Chiar am constatat că acest lucru a schimbat modul în care restaurez zâmbetele pacienților.

În concluzie, cred că dacă nu aveți un scaner digital ar trebui să încercați să vă achiziționați unul cât mai curând posibil, deoarece pentru mine a transformat tot ceea ce facem: Invisalign, lucrări de restaurare, lipire, toate au devenit mult mai eficiente și mult mai previzibile. Așa că achiziționați-vă un scaner!

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment