Sub 18 ani și albirea dinților

Dr. Linda Greenwall vorbește despre liniile directoare stricte privind albirea dinților, iar Dr. Rahul Nehra ne povestește cum a reușit să ocolească legalitatea pentru a transforma viața unui copil de 11 ani prin albirea unui singur dinte.

Albirea dinților, în ciuda popularității sale, este puternic reglementată în Marea Britanie și este o procedură ilegală pentru cei sub 18 ani, dar ce înseamnă pentru copiii cu pete albe pe dinți sau cu un singur dinte închis la culoare, care ar fi hărțuiți dacă nu și-ar face albirea?

Dr. Linda Greenwall ne vorbește despre principalele orientări și despre cum se lucrează pentru a le schimba.

Există mai multe probleme care se învârt în jurul albirea dinților sub 18 ani. În aceste zile există o creștere de 20 până la 40 la sută din copiii care au pete albe pe dinți. Acest lucru înseamnă că noi, ca dentiști, ne confruntăm cu provocarea de a veni cu strategii pentru a depăși acest lucru. La fel ca în cazul oricărei proceduri dentare, trebuie să ne amintim că trebuie să avem în vedere interesul superior al pacienților. Mai important, însă, trebuie să ținem cont de faptul că, pentru copiii care au dinți decolorați, acest lucru are un impact asupra vieții lor de zi cu zi și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi o soluție. Ca urmare a decolorării, mulți dintre ei au adesea probleme de stimă de sine scăzută și se pot confrunta cu o anumită formă de hărțuire la școală.

Liniile directoare cu privire la modul în care cei sub 18 ani pot fi tratați cu albirea dinților sunt stabilite de Consiliul General Dentar. În timp ce organismele europene interzic ca orice copil sub 18 ani să primească tratament în orice circumstanțe; legile trebuie să fie schimbate pentru a oferi soluții în cazuri excepționale. Cu toate acestea, ghidul Consiliului General Dentar precizează că, dacă există o boală specifică de care suferă un copil, atunci tratamentul este permis.

Există 8 până la 10 categorii în care albirea este adecvată dacă un copil suferă de o boală. Un caz în care ar fi necesară albirea este în cazul unui traumatism, când un copil a suferit o rană și dintele a devenit negru. Acest lucru ar necesita ca pacientul să fie supus unui tratament de canal și, din cauza dintelui negru, acesta ar trebui să fie albit intern. Alte cauze comune ar fi petele albe, petele brune, amelogeneza, imperfecta și fluoroza. Click aici pentru a citi articolul nostru din British Dental Journal, în care am enumerat diferitele categorii în care albirea dentară este adecvată pentru utilizarea la persoanele sub 18 ani.

Care este noua noastră strategie?

La British Dental Bleaching Society (Societatea Britanică de Albire Dentară) ne propunem să reformăm legislația. O modalitate de a face acest lucru ar fi rescrierea documentului care a fost prezentat pentru dovezi științifice. Este în agenda noastră ca acesta să fie modificat și prezentat din nou pentru a reasigura siguranța sa, care poate fi apoi canalizată prin Europa. Un alt mod în care căutăm să abordăm această situație, după Brexit, este să facem o petiție în încercarea de a încuraja schimbările. Trebuie să ne amintim că dreptul la sănătate al unui copil este un drept fundamental al omului. Acest lucru înseamnă că tratamentul nu poate fi refuzat dacă o afecțiune este în detrimentul sănătății lor și este un motiv cheie pentru care sperăm să influențăm legislația.

Suntem atât de convinși de această problemă încât am organizat o conferință pe 15 noiembrie la Lords Cricket ground. Cercetătorul cheie Kevin Donlley, din Texas, care a întreprins cercetări extinse în ceea ce privește albirea sub 18 ani și siguranța acesteia, își va prezenta dovezile. Vom detalia cele 8 categorii diferite în care este adecvată albirea, precum și studii de caz cu privire la tipurile de tratament care pot fi efectuate într-un mod minim invaziv.

Cazul dificil al unui pacient tânăr

Numai un dentist înregistrat la GDC poate efectua albirea dinților pe pacienți. Dar este în continuare o procedură ilegală pentru orice persoană cu vârsta sub 18 ani. Așadar, când Dr. Rahul Nehra s-a trezit cu un caz interesant de copil agresat pe cap, a fost nevoit să ceară sfatul mai multor organisme înainte de a putea să-i ofere tânărului său pacient cel mai conservator tratament pentru cazul său particular.

Citiți în continuare cum Dr. Rahul Nehra stă de vorbă cu Dr. Payman Langroudi pentru a povesti întreaga poveste.

Payman: Rahul s-a aflat recent într-o situație interesantă în care a avut un pacient copil care avea nevoie de o albire a dinților și din această cauză s-a aflat de partea greșită a legii.

Poate că poți să ne dai mai multe detalii, Rahul, să ne spui întreaga poveste.

Rahul: Deci, în urmă cu aproximativ 18 luni, un copil de 11 ani a căzut la școală, așa cum fac majoritatea copiilor, dar, din păcate, căzătura i-a devalizat dintele superior stâng. Acesta s-a înnegrit complet.

Am rugat endodontistul să efectueze un tratament de canal, dar, din păcate, copilul era hărțuit la școală și îi era foarte greu să meargă apoi la școală. Părinții lui au început să caute opțiuni destul de extreme, cum ar fi fațetele și școlarizarea la domiciliu.

Cum a devenit albirea dinților o opțiune

Atunci am intervenit noi și le-am spus că există opțiuni mai simple și că putem pur și simplu să-i albim dinții pe dinăuntru și pe dinafară. Știam că dacă folosim Enlighten va funcționa, așa că v-am contactat și am primit un răspuns în câteva ore. Părinții au fost de acord și am vorbit cu Sindicatul de Apărare Dentară, care a fost de acord să continuăm, deoarece făceam ceva pentru a proteja copilul și aveam acordul părinților.

Rezultatele au fost incredibile.

Payman: Părinții au venit la dumneavoastră inițial cerând fațete?

Rahul: Da. Am avut mai multe consultații în care au spus că vor fațete sau îndreptare a dinților, orice ar putea îmbunătăți doar felul în care arată dintele. Mi-au spus clar că dacă nu voiam să îi ajut, atunci vor găsi un alt dentist. Așadar, a trebuit să le explic că nu depinde doar de mine și că decizia vine din altă parte.

După ce am vorbit cu câteva companii diferite, cu dumneavoastră și apoi cu sindicatul de apărare, ni s-a spus să mergem înainte, deoarece rezultatele se vor vedea de la sine. Părinții au fost foarte încântați de rezultate, iar copilul s-a integrat din nou în școală.

Payman: Așadar, vă aflați într-o situație dificilă, în care este legal să pregătiți dinții acestui copil de 11 ani, dar este ilegal să faceți ceva atât de conservator precum albirea.

Rahul: Exact.

Payman: Și cum v-ați simțit?

Rahul: Ciudat, foarte ciudat. Este o cavitate cu o axă, este o axă mică. Și chestia este că cavitatea axială a fost deja produsă de către endodontolog. Nici măcar nu am tăiat dintele. Iar mama a fost fericită să efectueze albirea. Ambele seturi de părinți au avut întâlniri individuale cu mine pentru a-mi spune că trebuie să-mi protejezi fiul, că trebuie să-l ajuți.

Payman: Cât de grav a fost?

Rahul: A fost rău. Venea și chiar și atunci când vorbea cu noi ca adulți se liniștea încet-încet. Nu mai era la fel ca înainte.

Legea privind albirea dinților

Payman: Cred că GDC a spus acum că, dacă decolorarea se datorează unui proces de boală, atunci poți să faci ceea ce ai făcut. Deci, cred că, în cele din urmă, ar fi fost în regulă, dar situația trebuia clarificată cu siguranță.

“Ceva atât de elementar și simplu i-a îmbunătățit stilul de viață.”

Și îmi amintește de 2001 până în 2012, când albirea era ilegală în Marea Britanie. Câțiva dintre noi furnizam produse de albire a dinților pacienților și ne-am adunat: Linda Greenwell, Chris Law, Martin Canada și ideea a fost că, dacă se ajunge în instanță, am fi dispuși să o susținem, pentru că, în cele din urmă, preocuparea ta principală este bunăstarea pacienților tăi. Așadar, pot înțelege de ce ați mers mai departe. Dar situația trebuie clarificată, iar Linda face ceva în acest sens acum, găsind douăsprezece situații în care este în regulă să albești dinții unei persoane sub 18 ani.

Rahul: Trebuie să se facă ceva. A fost un tratament atât de elementar și toată lumea este fericită. Părinții sunt încântați, copilul este încântat. Nu a avut nevoie să își albească restul dinților, i-a fost albit literalmente un dinte și doar ceva atât de simplu și de bază i-a îmbunătățit stilul de viață.

Payman: Vreau să spun că încerci să faci tot ce poți pentru acest pacient aflat în această situație dificilă.

Rahul: Dacă ar fi fost vorba de copilul meu de 11 ani, nu i-aș fi pregătit coroana. Deci, de ce aș încorona pregătirea pe copilul de 11 ani al altcuiva? Dacă este la fel de simplu ca și cum ai pune o obturație și un pic de albire. Nu ai cum să greșești.

Payman: Ce măsuri ați luat înainte de a merge mai departe?

Rahul: I-am oferit pacientului meu toate opțiunile. Ambii părinți au fost implicați în acest proces. I-am trimis cu albirea acasă, cu fațeta și cu opțiunea de a vedea un specialist. Ei au decis că albirea va fi opțiunea pe care vor să o aleagă. Și-au dat seama că era cea mai conservatoare și că rezultatele vor fi cele mai bune. Le-am oferit o perioadă de răgaz și i-am trimis cu documentația. Am vorbit apoi cu sindicatul apărării, care a fost fericit să meargă mai departe.

Payman: Despre ce sindicat de apărare era vorba?

Rahul: Sindicatul de apărare TDS și au fost foarte buni. Au spus că atâta timp cât ați făcut toți pașii corecți. Mergeți mai departe.

După aceea, ceea ce am făcut a fost să trimitem pacientul departe și să-l lăsăm să ia propria decizie și, odată ce a fost luată decizia, am continuat și am făcut tratamentul, pentru că interesul pacientului meu este tot ce mă interesează.

Rezultatul

Payman: Și ați ajuns la rezultatul pe care l-ați dorit.

Rahul: Am obținut rezultatul, iar pacientul este în culmea fericirii.

Payman: Ei bine, să sperăm că acesta va fi unul dintre cazurile pe care Linda le poate folosi în campania sa, ea încearcă să obțină schimbarea acestei legi, astfel încât să putem trata persoanele mai tinere de 18 ani în situațiile corecte, deoarece știm că este complet sigur. În timp ce cealaltă opțiune ar fi fost complet nesigură.

Rahul: Echipa mea a trecut și ea prin asta. Toată lumea de la galeria de zâmbete a spus că aceasta este cea mai bună opțiune. Le-am arătat poze înainte și după albirea anterioară pe care am făcut-o. Și dacă funcționează la un adult, de ce nu ar funcționa și la un copil?

Payman: Genial. Vă mulțumim mult că ați venit să discutați cu noi despre asta.

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment