Ghidul dumneavoastră pentru a conduce un cabinet stomatologic

Dr. Nicholas Meixner, proprietarul unui cabinet stomatologic, ne împărtășește experiența sa de proprietar al unui cabinet și cum a reușit să îl dezvolte.

V-ați gândit vreodată să dețineți un cabinet stomatologic? Deținerea unui cabinet poate da naștere unor provocări pe care s-ar putea să nu le puteți prevedea de la început. Astăzi, ne întâlnim cu Dr. Nicholas Meixner pentru a afla cum își gestionează volumul de muncă de zi cu zi în cadrul unui cabinet și cum a reușit să îl dezvolte în decurs de 18 luni.

Dr. Payman Langroudi: Ne aflăm aici la BDA, la Mini Smile Makeover, sunt aici cu Nick Meixner. Aveți un cabinet în Stratford upon Avon și lucrați și în Londra, de asemenea. Ce fel de cabinet este în Stratford?

Dr. Nicholas Meixner: Este un cabinet majoritar privat. Avem un contract foarte mic cu NHS.

Dr. Payman Langroudi: De cât timp îl aveți?

Dr. Nicholas Meixner: De 18 luni.

Dr. Payman Langroudi: Și câți dentiști lucrează acolo?

Dr. Nicholas Meixner: 4 în total în acest moment.

Dr. Payman Langroudi: Deci sunt patru cu normă întreagă?

Dr. Nicholas Meixner: Part time, toți fac part time.

Dr. Payman Langroudi: Toți generaliști?

Dr. Nicholas Meixner: Da.

Dr. Payman Langroudi: Genul de muncă pe care o faceți, este minim invazivă?

Dr. Nicholas Meixner: Da, încercăm să păstrăm acest lucru pe cât de mult putem, absolut.

Dr. Payman Langroudi: Deci, spuneți-mi care este procesul dumneavoastră de gândire înainte de a vă înscrie la un astfel de curs. V-ați gândit că trebuie să vă îmbunătățiți compozițiile sau care este povestea?

Dr. Nicholas Meixner: Ei bine, îmi place foarte mult compozitul oricum ca mijloc de îmbunătățire a ascezei pacientului. Este minim invaziv, de asemenea, ceea ce este întotdeauna cea mai bună cale de urmat. Dar este un lucru bun de oferit pacienților. Un astfel de curs vă permite să îmbunătățiți ceea ce faceți deja, în esență. Eu am făcut de fapt un curs de restaurare.

Dr. Payman Langroudi: Unde a fost acela?

Dr. Nicholas Meixner: A fost în Manchester și a fost foarte bun, dar nu a oferit prea multe în ceea ce privește aspectul estetic.

Dr. Payman Langroudi: O abordare mai tradițională?

Dr. Nicholas Meixner: Da, doar îmbunătățiri generale și înțelegerea materialelor, ceea ce este important. Dar acest lucru vă permite să vă formați propriul mod de a face lucrurile și, pe măsură ce obțineți estetica corectă atunci când îmbinați marginile și în aspectul de lustruire etc.

Dr. Payman Langroudi: Sunteți proprietar de cabinet de 18 luni. Dacă altcineva care este asociat se gândește să deschidă sau să cumpere un cabinet, care sunt unele dintre capcanele la care i-ați sugera să fie atent? Ce ați fi făcut diferit?

Dr. Nicholas Meixner: O mulțime de lucruri. Personalul este întotdeauna un domeniu dificil, așa că trebuie să construiești o echipă foarte bună și asta durează foarte mult timp.

Dr. Payman Langroudi: Cum era înainte din punct de vedere cultural și care este obiectivul dumneavoastră acum?

Dr. Nicholas Meixner: Este vorba de călătoria pacientului și de încercarea de a rezolva acest aspect, în timp ce înainte era vorba de a nu mai avea discuții la recepție și de a avea o abordare profesională mult mai raționalizată a lucrurilor.

Dr. Payman Langroudi: Deci, atunci când v-ați uitat la cabinet, v-ați gândit că pot face îmbunătățiri aici?

Dr. Nicholas Meixner: Da, absolut. Încă suntem, încă facem recepții acum, avem operații de făcut până sus. Încercăm să punem toate lucrurile la punct.

Dr. Payman Langroudi: Deci ați văzut ceva care poate a fost evaluat puțin mai puțin, pentru că nu a fost explorat pe deplin. Și apoi v-ați gândit, pot face mai mult din asta. Aceasta este o abordare. O altă abordare este să găsești ceva care funcționează deja bine, și v-ați gândit la asta?

Dr. Nicholas Meixner: Sunteți genul de persoană care cumpără o casă și o renovează.

Dr. Nicholas Meixner: Nu. Pur și simplu a apărut pentru că unchiul meu se ocupa de cabinet. Așa că, practic, am cumpărat-o de la el. Era bun, este un cabinet grozav, o mulțime de pacienți foarte buni, multă bunăvoință, o reputație bună. Apoi a fost vorba de a dezvolta acest lucru și de a construi pe baza lui ca un lucru nou pentru zilele noastre. Este nevoie de mult efort și muncă.

Dr. Payman Langroudi: Care credeți că este cel mai bun lucru la acest curs?

Dr. Nicholas Meixner: O mulțime de lucruri. Am vrut să lucrez cu o rețea bună de oameni și să văd ce se întâmplă. De asemenea, orice este bun pentru a-ți îmbunătăți abilitățile. De multe ori nu ai timp… crezi că ai avea. Întotdeauna îți îmbunătățești lucrurile pe măsură ce lucrezi cu fiecare pacient în parte. Dar să ai o persoană asemănătoare care să stea jos și să treacă totul în revistă cu tine și să-ți spună: uite, aici probabil că greșești; asta este foarte util. Este bine să ai și acest tip de practică.

Dr. Payman Langroudi: Există unele tratamente pe care le-ați introdus în cabinet și care nu existau înainte?

Dr. Nicholas Meixner: Da, absolut. Deci doar lucruri simple, cum ar fi să vorbim cu pacienții și să le oferim un pic mai mult în ceea ce privește ceea ce se poate face cu stomatologia minim invazivă.

Dr. Payman Langroudi: Vă ocupați și de ortopedie?

Dr. Nicholas Meixner: Da, soția mea se ocupă de orto. Dar luni, de exemplu, am o închidere de Diastema pe linia mediană (este unul dintre motivele pentru care mi-am dorit atât de mult să fac și acest curs), pe care am mai făcut-o și înainte, dar este plăcut să pot să aștept cu nerăbdare să o fac din nou și să o ofer chiar mai bine decât am făcut-o înainte.

Dr. Payman Langroudi: Cum vi se pare lucrul cu soția dumneavoastră?

Dr. Nicholas Meixner: Foarte bine, este un dentist foarte bun, dar ea se ocupă mult mai mult de partea de management, în timp ce eu sunt doar un dentist; îmi place ceea ce fac și îmi place.

Dr. Payman Langroudi: Deci ea se ocupă de personal, de rotații, de toate astea?

Dr. Nicholas Meixner: Da, se pricepe foarte bine la asta.

Dr. Payman Langroudi: Acțiunile?

Dr. Nicholas Meixner: Cred că asistentele se ocupă de stoc, dar da, ea supraveghează totul.

Dr. Payman Langroudi: Spuneți-mi despre Dipesh, vă place stilul său de predare?

Dr. Nicholas Meixner: Da, este foarte sincer și învață din greșelile sale, ceea ce este un alt lucru foarte bun, de asemenea. El arată unde a greșit, ceea ce cred că este foarte important, deoarece ne face să ne simțim ca niște “dentiști normali” și că toți facem greșeli și că este important să învățăm din ele.

Dr. Payman Langroudi: Oamenii spun că, uneori, cu un conferențiar, au impresia că este la un nivel la care “eu nu voi ajunge niciodată acolo”. Cred că întotdeauna este important să ținem cont de faptul că are 7,8 ani de când a terminat facultatea de medicină dentară. Există o călătorie pe care oricine o poate parcurge.

Dr. Nicholas Meixner: Cred că este unul dintre acele lucruri în care, dacă te concentrezi pe nișa ta și îți place și ești bun la asta, este bine să dezvolți acest aspect. De asemenea, ceea ce îmi place este metodologia lui. Odată ce ai înțeles metodologia corectă, poți să te apropii destul de mult de asta într-un mod controlat și de încredere.

Dr. Payman Langroudi: Cu câți ani în urmă v-ați calificat?

Dr. Nicholas Meixner: Acum 6 ani.

Dr. Payman Langroudi: De unde?

Dr. Nicholas Meixner: De la Kings.

Dr. Payman Langroudi: Dacă ați vorbi cu cineva care tocmai s-a calificat ca dentist, care ar fi cele 3 lucruri cheie pe care le-ați sfătui?

Dr. Nicholas Meixner: În primul rând, faceți greșeli. Din păcate, deși este destul de înfricoșător să le faci, trebuie să stai jos și să înveți să înveți din ele, să nu te îngrijorezi întotdeauna atât de mult din cauza lor. Al doilea lucru este să aveți obiective. Am avut o mulțime de obiective și acestea se schimbau în fiecare an.

Dr. Payman Langroudi: Sunteți bun la asta? Vă stabiliți obiective și vă propuneți să le atingeți?

Dr. Nicholas Meixner: Încerc să fiu. Cred că este bine să avem lucruri pe care vrem să le urmărim, dar se schimbă atât de mult încât nu poți prezice viitorul. Uneori începi să faci un curs și dintr-o dată se schimbă și s-ar putea să descoperi că vrei să faci altceva. Așa că este foarte important să fii flexibil în această privință. Cel mai bun lucru este să fii mereu centrat pe pacient. De exemplu, acolo unde lucrez eu, este o generație destul de în vârstă, așa că probabil că mă voi uita la implanturi. Dar, de fapt, îmi place foarte mult acest lucru, dar încă mai fac asta și probabil că mă voi uita să fac asta în viitor. Așa că trebuie să faci ceea ce îți place, dar și ceea ce este în interesul pacienților tăi.

Dr. Payman Langroudi: Aveți cumva un obiectiv pe 10 ani? Ce estimați că veți face în viitor? Avem în vedere mai multe cabinete?

Dr. Nicholas Meixner: Mi-ar plăcea să mă gândesc la mai multe practici. Având în vedere locul în care ne aflăm în mediul rural, cred că un centru mare probabil nu ar funcționa. Așa că mai multe cabinete ar fi ideal. De asemenea, vreau să fiu foarte bun în ceea ce fac și acesta este motivul pentru care fac stomatologie, în esență. Nu are rost să fac ceva cu jumătate de inimă. Mi-ar plăcea să fiu, probabil nu specialist, dar cu siguranță mă îndrept spre această direcție.

Dr. Payman Langroudi: De ce v-ați stabilit acolo? Sunteți din Stratford?

Dr. Nicholas Meixner: Da, sunt din Birmingham la origine.

Dr. Payman Langroudi: A fost un caz de undeva aproape de locul în care locuiți? Sau locuiți acum aproape de locul unde practicați?

Dr. Nicholas Meixner: Eu sunt asociat în Londra și unchiul meu practic s-a întors și mi-a spus: dacă te gândești vreodată să vinzi, aș fi interesat. El a spus: “da, bine”. Asta a fost tot.

Dr. Payman Langroudi: A fost el parțial responsabil pentru faptul că ați ales stomatologia?

Dr. Nicholas Meixner: Ei bine, da, în mod evident. Dar persoana care m-a îndrumat de fapt spre stomatologie a fost (tatăl meu este și el dentist) un coleg al tatălui meu care făcea implanturi. El a făcut un curs la care mi-a permis să merg gratuit. Un pacient a venit, i s-au scos toți dinții și i s-au pus implanturi și a ieșit cu un zâmbet mare. a fost uimitor, i-a transformat complet viața și asta m-a făcut să intru în acest domeniu.

Dr. Payman Langroudi: Provenind dintr-o familie de stomatologi, (Dipesh provine și el dintr-o familie de stomatologi; ambii săi frați lucrează în stomatologie), credeți că ați avut un avantaj în comparație cu cineva care nu provine dintr-o familie? Nu proveneam dintr-o familie de dentiști. Am un unchi pe undeva care este dentist, dar credeți că a avut un fel de unghi de vedere pe care cineva nu l-ar fi avut?

Dr. Nicholas Meixner: Un fel de, probabil aș spune că mai mult o înțelegere a stomatologiei este, dar aceste lucruri se schimbă masiv. Abordarea mea a stomatologiei este foarte diferită de cea a tatălui meu. Amândoi au dreptate, nu există un răspuns greșit în ceea ce privește acest lucru.

Dr. Payman Langroudi: Cred că acest lucru centrat pe pacient despre care spuneați nu exista pe atunci.

Dr. Nicholas Meixner: Cred că a existat, dar în mod diferit. Cred că subînțelegem cât de buni erau vechii dentiști, pentru că multe dintre acele lucruri încă funcționează. Abia la noua generație spunem că, de fapt, poate că acest lucru nu este corect, dar numai după vreo 20 de ani de când există. Cred că am fost destul de rapizi în a susține acest lucru. Au fost unele schimbări de direcție, dar cred că vechii stomatologi sunt foarte buni în a promova îngrijirea pacientului și conversația și în a face totul despre pacient, cred că, din păcate, uneori, în zilele noastre se poate simți că pacienții vin ca o bandă rulantă. Cred că trebuie să ne îndreptăm mai mult spre a face pacientul să simtă că are o relație cu dentistul. Și cred că la asta se pricep foarte bine vechii dentiști.

Dr. Payman Langroudi: Care este lucrul pe care îl preferați la meseria de dentist?

Dr. Nicholas Meixner: Destul de multe lucruri, de fapt. Îmi place munca. Să fac lucruri cu mâinile mele și să îmbunătățesc lucrurile, trebuie să spun că este ceva ce îmi place foarte mult, îmi dă multă satisfacție.  Să scoți dinți este destul de distractiv, acea provocare de a-i scoate, cu toții cunoaștem acest sentiment. Dar și relația cu pacienții, când aceștia spun: “Nu vreau să mă mai duc în altă parte” sau “Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați făcut asta pentru mine”, asta este foarte frumos.

Dr. Payman Langroudi: Am renunțat la stomatologie acum șapte, opt ani.

Dr. Nicholas Meixner: Vă lipsește?

Dr. Payman Langroudi: Mi-e dor de oameni, nu mi-e dor de dinți. Mi-au lipsit dinții la început. Dar acum, pe măsură ce au trecut 8 ani, nu-mi mai lipsesc dinții. Ca dentist, nu-ți dai seama câți oameni cunoști, dar acum văd aceleași 15 persoane în fiecare zi. În timp ce înainte vedeam 15 persoane pe zi.

Dr. Nicholas Meixner: Despre asta este vorba, nu-i așa? Suntem aici pentru a ajuta oamenii, în cele din urmă. De asemenea, este uimitor câți oameni pe care îi vedem și cu care începi să te îndepărtezi de subiect destul de masiv. Ești aici să vorbești despre dinți, dar ajungi să vorbești despre familiile lor și dacă au pierdut pe cineva etc. Pentru că totul se leagă.

Dr. Payman Langroudi: Într-un oraș mic, veștile bune circulă repede, dar aveți și efectul opus, de asemenea? Este o sabie cu două tăișuri?

Dr. Nicholas Meixner: Posibil. Suntem încă relativ noi în acest domeniu și este întotdeauna un factor pe care trebuie să îl luați în considerare.

Dr. Payman Langroudi: Dar este atât de uriaș să faci pe toată lumea fericită. Mi-aș face mai multe griji într-un oraș mic decât într-un oraș mare.

Dr. Nicholas Meixner: Da, am observat presiunea mai mult acum. Sunt mult mai critic cu privire la modul în care lucrez și simt că, deoarece sunt director, din punct de vedere tehnic, pui mai multă presiune asupra ta pentru a te asigura că funcționează. Încet-încet devine mai bine și puțin mai relaxant. Și trebuie să înveți să ai încredere în pacienți, de asemenea. Întotdeauna spunem că stresul stomatologilor este o mare problemă, ei trebuie să aibă încredere în noi, dar trebuie să înveți să ai încredere în pacienți.

Dr. Payman Langroudi: Ascultați-i.

Dr. Nicholas Meixner: Da, absolut. Așa că este un fel de perioadă de jeleu; durează doar ceva timp.

Dr. Payman Langroudi: Nu vă voi mai răpi din timpul dumneavoastră și bucurați-vă de restul cursului.

Dr. Nicholas Meixner: Plăcerea mea, vă mulțumesc foarte mult.

Sursa: enlightensmiles.com

Leave A Comment